Problem connect to SIEMENS

Discussion about communication protocols (configuration, functions, hardware required).
user1

Problem connect to SIEMENS

Postby user1 » Tue Mar 09, 2010 9:11 am

So, I have downloaded Your WinLog Lite as DEMO version. As I have read it is full working version (24 tags) and RUNTIME should work for a 15 minutes.
PLC model is VIPA CPU 315SN (it is analog to SIEMENS S7300 CPU 318-2).
It has 2 MPI/PB ports and 2 ethernet ports onboard.
IP addresses for PLC ETHERNET ports are 192.168.0.9 and 192.168.0.10
MPI address is 3, and transmision rate is 187,5 kbps.
IP address for my laptop is 192.168.0.20.
I have made a simple scada with just 5 digital tags (gates).

ADJUSTMENTS ETHERNET:
channel- SIEMENS MPI
device- TCP/IP (Ethernet)
client IP- 192.168.0.20
port number- 102
bus baud rate- 187k
PC MPI adress- 0
timeot- 1000ms
query pause- 20ms
PLC Connections- PLC type S7-300,
station address 3, Statement ID 0, Rack number 0,
slot number 0,
IP station address 192.168.0.9

ADJUSTMENTS USB/MPI:
channel- SIEMENS MPI
device- PCAdapter (USB)
bus baud rate- 187k
PC MPI adress- 0
timeot- 1000ms
query pause- 20ms
PLC Connections- PLC type S7-300,
station address 3, Statement ID 0, Rack number 0,
slot number 0

I have also problem when trying to connect via USB/MPI adapter.
I have followed Your instructions for connection to SIEMENS PLCs, but unfortunately I can not establih a connection (neither via USB/MPI not via ethernet).
I have also read Your example of SIEMENS connection but there is just example for a RS232/MPI adapter.

Can You help me with some more manual, or with new one example? Thank you

Lorenzo
Posts: 11
Joined: Tue Nov 17, 2009 3:52 pm

Re: Problem connect to SIEMENS

Postby Lorenzo » Tue Mar 09, 2010 3:48 pm

There are or two typical errors:
A: if you use 3 as "station address" in the protocol configuration window, you must specify the same in the "Device" field od the gate in the GateBuilder.
B: Slot number must specify the slot number of the ehternet card inside the PLC (may by 2 or 3)
Attachments
Immagine3.png
Immagine3.png (340.78 KiB) Viewed 4089 times


Return to “Protocols”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest